SUOMEN RAKENNUSTERVEYSPALVELUT

Telitie 1b, Joensuu

Valtakunnallinen palvelunumero 0201 55 66 10

Rakennuksen kuntotutkimus kertoo hajujen ja oireiden syyn.

Olemme ratkaisseet satojen asiakkaiden sisäilmaongelmia tutkimalla rakennusten ongelmakohtia, jotka aiheuttavat piileviä sekä selkeitä hengitystieoireita ja hajuhaittoja. Saat faktaan perustuvan raportin, joka ei jätä varaa epäilyksille.

Tutkimuksemme avulla poistat epätietoisuuden sisäilman laadusta. Saamme ongelman aiheuttajan selville. Sisäilmaongelmat voivat olla peräisin esimerkiksi kosteusvaurioituneista rakenteista, rakennuksen ilmanvaihdosta tai maaperästä. Saat perusteellisen raportin, joka kertoo mistä huono sisäilma johtuu.

 

Ratkaisemme myös ongelman

Perusteellisen raportin lisäksi teemme myös toimenpide-ehdotukset ja tarvittaessa
korjaussuunnitelman, jonka avulla tiedät täsmälleen mitä seuraavaksi pitää tehdä.
Etenemällä korjaussuunnitelman mukaisesti saat sisäilmaongelman varmasti korjattua.

 

Viimeistään silloin, kun ongelma tulee uniin, on aika toimia

Eräällä henkilöllä oli rintamamiestalo ja aavistus, että lattiassa on jotain ongelmaa.

”Haistoin jotain hajua nurkassa ja pikkuhiljaa se alkoi tulla uniin. Muistan, kun unessa
kävelin olohuoneessa ja katsoin maton alle. Siellä kasvoi limainen sienikasvusto.”

Tähän kuvaan henkilö heräsi ja uni havahdutti henkilön toimimaan. Alkoi toimenpiteet hajuhaitan syyn selvittämiseen ja ongelman ratkaisuun.

 

Outo haju voi aiheuttaa terveyshaittoja.

Onko sinulla tunne, että jotain pitäisi selvittää, mutta et tiedä mitä ja miten lähteä liikkeelle?
Kun henkinen tasapaino on lopussa ja tilannetta ei enää kestä, niin viimeistään silloin on aika toimia.

Sisäilmasta johtuville hengitysoireille on aina jokin syy. Kodissasi ei myöskään saisi olla epämääräisiä hajuja. Olet ehkä kolunnut jo someryhmät läpi ja lääkärissä on käyty.

Mikä neuvoksi?

Kuntotutkimusten avulla selvitämme hajuhaittojen ja oireiden syyt. Meidän kanssamme voit aloittaa ilmaisella asiakirjoihin pohjautuvalla riskiarviolla, niin selvitetään aluksi tutkimustarvetta.

Riskikartoituksen jälkeen sinulla on tieto siitä, kuinka kannattaa edetä. Saat myös tarjouksen tarvittavista toimenpiteistä.

 

Teitkö itse omia korjauksia ja mietit tuliko nyt mokattua?

Ennen myyntiä ja isoja remontteja on hyvä olla varmuus rakennusosien toteutustavasta ja kunnosta.

Rakennuksen kuntotutkimus poistaa epävarmuuden ja saat vedenpitävän raportin kohteen toteutustavasta ja kunnosta. Kosteusvauriot eivät poistu itsekseen, vaan ajan kanssa ne usein vain pahenevat. Kiinteistön myynti siirtää ongelman ostajalle, joka voi riitauttaa asuntokaupan. Raportti antaa myyjälle mielenrauhan ja turvan riitatilanteiden varalle. Kerromme myyjälle missä on ongelma. Jos ongelma on olemassa, niin siitä ei pääse yli piilottelemalla asiaa.

 

Työpaikan sisäilmaongelmat

Jos työyhteisössä henkilö valittaa sisäilmasta, niin ongelma on olemassa, mutta ongelman suuruus ja aiheuttaja ovat kysymysmerkki. Ongelma voi olla iso tai pieni, mutta kukaan ei valita huvikseen. Henkilö on ehkä käynyt työterveyslääkärillä. Tilannetta on verrattu kodin ja työpaikan välillä. Kotona kaikki ok, mutta töissä oireet alkavat. Lääkäri toteaa myös, että kannattaa selvittää työpaikalla sisäilman laatua. Työntekijää suosittelemme ottamaan yhteyttä työsuojeluvaltuutettuun tai esimieheen. Pyydä työnantajaa olemaan yhteydessä meihin, sillä työnantaja voi käynnistää prosessin.

 

Olemme puolueeton. Aina.

Olipa tilaajamme sitten myyjä, ostaja, työnantaja tai työntekijä, niin raporttimme on aina objektiivinen. Tilaajan rooli ei vaikuta kuntotutkimuksemme loppuraportin sisältöön. Teemme aina totuudenmukaisen raportin. Tutkimuksemme on perusteellinen ja faktoihin perustuva. Emme pelkästään käy tutkimassa kohdetta. Meillä on aina tavoitteena tuoda ratkaisu ongelmaan. Kerromme, mitä näytteitä kannattaa ottaa, sillä jokainen näyte maksaa. Tästä syystä kaikilla laboratorioon lähetetyillä näytteillä pitää olla jokin syy. Näytteen pitää antaa jokin lisätodiste jo todetulle vauriomekanismille, tai selkeyttää epäselvää tilannetta. Kun tiedetään vaurio sekä vauriomekanismi, niin tiedetään, miten ongelma poistetaan. Avullamme saat kaikki kortit sisäilmaongelman korjauksessa onnistumiseen tai ainakin tiedon mitä sisäilmaongelmalle pitää tehdä.

 

Jussi Mutikainen
Tutkimusinsinööri
RI, RFS (T), AHA

Jätä soittopyyntö

Ota yhteyttä Jussiin