SUOMEN RAKENNUSTERVEYSPALVELUT

Telitie 1b, Joensuu

Valtakunnallinen palvelunumero 0201 55 66 10

Blogi

Tässä blogissa tullaan käsittelemään Suomessa korjaamatonta ja korjattua rakennuskantaa unohtamatta uudisrakentamista. Blogissa käsitellään sisäympäristön ja rakentamisen aiheita tutkimusinsinöörien ja rakennusterveysasiantuntijoiden näkökulmasta. Aiheet valikoituvat ongelmalliseksi koettujen asioiden ja ilmiöiden ympärille, mutta toisaalta myös onnistumisten ja kehittämisen osa-alueelle Suomen rakennetussa ympäristöstä. Jokainen julkaisu on yleensä oma kokonaisuus tai joitakin laajempia asioita käsitellään useammassa kirjoituksissa jakamalla ne eri osiin.


 • Sisäilmaongelmien selvittämiseen avustusta vuoden 2020 alusta. Miten ja mistä?

  Lue lisää
 • Asbestilainsäädäntö 2016 – Suomen suurin rahastus?

  Vuoden 2016 alusta asbestitöihin liittyvä vanha lainsäädäntö korvautui uudella lailla (684/2015) sekä valtioneuvoston asetuksella (798/2015).  Lakiin on keskitetty asbestipurkutyölupia ja asbestipurkutyöntekijän pätevyyttä koskevat säännökset sekä ylläpitorekisteiden määräykset. Asetuksella säädetään asbestityöhön liittyviä menettelyjä ja asbestipurkutyön suunnitelmien, menetelmien, työvälineiden sekä suojainten käyttöön liittyviä vaatimuksia.
  Lue lisää
 • Pikabetoni ja kadonneen kosteuden metsästäjät

  Lue lisää
 • Blogikyselyn tuloksia

  Kysyimme teiltä 3.-15.3.2017 järjestetyssä blogikampanjassa aihealueita joita haluisitte meidän käsittelevän blogissa. Kysymyksiä ja aiheita saimmekin runsaasti, kiitos siitä lukijoillemme. Poimimme tähän useampia kiinnostaneita aihealueita. Tulemme perehtymään aihealueisiin blogikirjoituksen muodossa, mikäli asiaa käsitellään tai on käsitelty ajankohtaismediassa.
  Lue lisää
 • Rakennusterveysasiantuntija ei päätynytkään hirteen

  Maaliskuun lopussa Aarrelehti julkaisi ylistävän kirjoituksen Pudasjärven hirsikampuksesta. Syynä Pudasjärven mittavaan koulurakennushankkeeseen ryhtymiseen oli homekoulujen sitkeistä sisäilmaongelmista kärsineiden lasten joutuminen evakkoon. Huonosta sisäilmasta oli kärsinyt myös koulujen henkilökunta. Aarrelehden julkaisussa kampuksen rehtori Mikko Lumme totesi koululaisten ja henkilökunnan sitkeän oireilun loppuneen kuin seinään uusiin tiloihin muuton myötä.
  Lue lisää
 • Kevät ja asunnon ostamisen kiima

  Mikä yhteinen ilmiö liittyy keväisin eläimiin ja talon ostajiin? Kiima. Se sumentaa ajatukset ja saa tekemään käsittämättömiä ratkaisuja tunnekuohujen vallassa.
  Lue lisää